Росіяни заявили, що обезголовили українського воїна. Прокуратура почала розслідування

Обезголовлений український воїн - розслідування
Обезголовлений український воїн - розслідування

У мережі опублікували відео, на якому, мабуть, зображений український воїн без голови. Українські правоохоронці розпочали розслідування цього випадку.

Вчора, 16 серпня, в соцмережах поширився ролик, на якому росіяни показують голову якогось українського військового, яку вони насадили на колодку.

У рамках розслідування правоохоронці перевіряють цю інформацію та всі пов'язані з нею обставини.

Поширення такого відео росіянами ще раз підтверджує їхню повну неуважність до норм і принципів міжнародного гуманітарного права

Досудове розслідування уже розпочато у зв'язку з порушенням законів та звичаїв війни, які супроводжуються умисним вбивством.

Нагадаємо, що за ймовірне обезголовлення військового відповідальність взяла на себе 155 окрема гвардійська бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту Росії.

Варто зазначити, що російські окупанти тортурують українських військовополонених, починаючи від перших допитів. Ця практика тортур в російському полоні є широко поширеною та систематичною.

Раніше повідомлялось, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Дмитро Лубінець, терміново звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, в зв'язку з появою в мережі фотографії з тілом українського військовополоненого, якому російські окупанти відрізали голову та кінцівки.

Читайте також