Росіяни захопили Крохмальне на Харківщині? Коментар ЗСУ

Російські війська захопили Крохмальне у Харківській області

Американські аналітики ISW повідомили, що російські війська захопили Крохмальне в Куп'янському районі Харківської області. Проте, за даними Збройних сил України, це тимчасове явище. Про це повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

«Крохмальне, щоб ви розуміли, це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Будемо говорити, що це п’ять будинків. Ці п’ять будинків були зруйновані агресором», – розповів Фітьо.

За його словами, основна мета України – вберегти життя українських захисників, тому їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону.

«Ворогу не дають просуватись далі і якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе. І я думаю, що, те, що відбулось, це тимчасове явище, тому що лінія фронту щоденно зміщується. Ми просто не повідомляємо, про захоплення, відбиття 100 чи 200 м. Нам цього не потрібно робити, а для російських пропагандистів потрібно будь-яку перемогу підносити як «піррову перемогу», щоб показати, чому лише за січень місяць вони втратили 7055 вояків на фронті в смузі відповідальності «Хортиця». Тому найменше – метр-два, вони вже кричать, що взяли Берлін», – зазначив Фітьо.

Фітьо нагадав, що Крохмальне вже було до цього окуповано та відбито ЗСУ під час наступу на Харківщину восени 2022 року, тому зараз ці декілька сотень метрів ніякого значення не мають.

Російські окупанти зайнялися Лиманським напрямком, де зараз відбуваються масовані атаки.

До слова, триває 697-й день повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень.