Росії важко захистити військові заводи від українських дронів – британська розвідка

Атака у Татарстані показала здатність ЗСУ проникати вглиб Росії

За даними міністерства оборони Великої Британії, атака у Татарстані одразу же показала здатність Збройних сил України проникати вглиб території Росії та обходити її протиповітряну оборону, знаходячи будь-які об'єкти, які використовуються для війни.

Російська влада намагається забезпечити захист своїх заводів, але все ж переважає пріоритетна увага на військових об'єктах, а не на цивільних.

2 квітня ЗСУ атакували завод у Татарстані, розташований понад 1200 км від кордону з Україною. Цей завод виробляє іранські безпілотні літальні апарати типу "Шахед", які Росія використовує для ударів по Україні.

Рустам Мініханов, голова Татарстану, заявив, що ніхто, окрім них самих, не захистить їх від таких нападів.

«Коментарі глави Татарстану, швидше за все, демонструють страх перед такими нападами. Цілком ймовірно, що російське міністерство оборони щосили намагається захистити такі об'єкти і, ймовірно, задовольняється тим, що збалансує ризик для об'єктів з цивільними особами, на користь збереження своєї уваги на лінії фронту, де тактика українських БПЛА та частота атак продовжують викликати проблеми для російських військ», - заявили в міноборони Британії.

Раніше повідомлялося, що 2 квітня безпілотники сил оборони вперше атакували підприємства у республіці Татарстан.

Атаки сталися в економічній зоні "Алабуга", розташованій на відстані понад тисячу кілометрів від кордону з Україною.