Російська армія тисне біля Авдіївки – ISW

У Інституті вивчення війни заявили, що російські окупанти продовжують наступ навколо Авдіївки, щоб українські сили не могли відпочивати.

За звітом інституту, російські війська використовують можливості, які з'явилися після захоплення Авдіївки, і прагнуть продовжити наступальні операції, щоб забезпечити собі максимальну вигоду до моменту, коли українські війська будуть мати укріплені оборонні лінії в цьому районі.

Російські війська тимчасово зменшували темпи наступу після захоплення Авдіївки, але згодом відновили їх на захід і північний захід від міста.

"Російські війська збільшили чисельність штурмових груп на Таврійському напрямку", - заявив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Зараз російські війська зосереджуються на нападах на захід від Авдіївки в напрямку Бердичів, Орлівку і Тоненьке, де українські війська створили оборонні позиції для захисту і відбиття подальших наступальних операцій росіян.

Українські військові спостерігачі вказали, що українські укріплення на захід від Авдіївки не викликають оптимізму і є проблемними.

Російські військові блогери стверджували, що українські сили намагаються утримувати оборонні позиції безпосередньо на захід від Авдіївки, аналітики ж додають, що українські сили планують зосередитися на побудові оборонної лінії далі на захід від міста.

Фахівці припускають, що російські війська продовжують наступати, щоб не дати українським силам відпочити і щоб українські оборонці могли створити міцну оборонну лінію біля Авдіївки.

Експерти також вважають, що росіяни можуть захопити населені пункти на захід і північний захід від Авдіївки, але водні об'єкти і рельєф місцевості ускладнять просування росіян в цьому районі.

На їхню думку, ці фактори допоможуть українським військам зайняти оборонні позиції, які можуть призвести до завершення російських наступальних дій у цьому районі.

Джерело: Українська правда