Російська авіація розбомбила дитячу льодову арену на Курщині (фото)

Дитяча льодова арена на Курщині бомбардована російською авіацією (фото)
Дитяча льодова арена на Курщині бомбардована російською авіацією (фото)

Російська авіація завдала удару по льодовій арені у селі Заолешенка, розташованому в Суджанському районі Курської області. Спортивний центр був повністю зруйнований керованою фугасною авіабомбою. Цю інформацію повідомив експерт з аналізу відкритих даних видання Bild, Юліан Репке.

Фізкультурно-оздоровчий комплекс із критою льодовою ареною був відкритий у селищі Заолешенка поряд із Суджею в 2020 році. Він був побудований в рамках програми «Газпром – дітям» і включав тренажерну залу, клас хореографії та льодове поле. Цей комплекс використовували учні восьми навколишніх шкіл.

Юліан Репке коментує: «Росія не зупиняється перед знищенням своєї власної інфраструктури, яку вона вже захопила. Вона використовує ту саму зброю, що й українські війська, щоб вбити українських солдатів. Це правило, а не виняток. Росія не робить різниці між українськими та російськими територіями, якщо там є ворог».

Наразі Україна контролює 1294 квадратних кілометри території у Курській області, що складається з 100 населених пунктів. За версією американських офіційних осіб, цілью українських військових в Курській області є змусити Росію відступити зі сходу України, руйнувати наратив про російську перемогу та поліпшити позицію України перед мирними переговорами. З урахуванням наступу ЗСУ на Курщину, всі три цілі були досягнуті, хоча обмежено. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наступ українських військ на Курську область Росії був «превентивним ударом» і дозволив уникнути оточення українських підрозділів та окупації міста Суми. Внаслідок наступу ЗСУ на Курщину були показані вразливі місця в російській армії, а також це послужило сигналом для союзників України про здатність країни змінити хід війни.

Читайте також