Російська ППО втрачає здатність прикривати Крим – британська розвідка

Російська ППО втрачає здатність прикривати Крим – британська розвідка

Українська розвідка: Ураження російських об'єктів на Криму погіршить їхню здатність захищати півострів

За даними Міністерства оборони Великої Британії, удари по аеродрому "Бельбек" у Криму спричинять погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо півострова. За останній місяць це вже четвертий випадок, коли російська протиповітряна оборона на Криму зазнає втрат.

За словами британської розвідки, військові Збройних Сил України обстріляли російські об'єкти на анексованому Криму, уражаючи ракетну батарею С-400 "Тріумф" та літаки МіГ-31. Це призведе до того, що Росії доведеться розосередити повітряні засоби для забезпечення безпеки своєї протиповітряної оборони.

Сукупний ефект цих ударів спричинив загальне погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо Криму; водночас демонструючи здатність України впливати на операції російської протиповітряної оборони - зазначається у звіті.

Українська розвідка вважає, що ці дії призведуть до зменшення покриття літаків, які використовуються для контролю повітряного простору, та зростання проблем з обслуговуванням флотів.

Вночі на 15 травня у Криму пролунали вибухи біля аеродрому "Бельбек". Друга Хвиля атаки тривала до 2:35 ранку, при цьому вибухи були чутні навіть у Євпаторії та Бахчисарайському районі.

Міністерство оборони Росії стверджує, що нічого не сталося і була попереджена спроба атаки з боку України, але це протирічить даним інших джерел.

Читайте також: