Російська ракета вщент зруйнувала будинок. Згадаймо восьмирічну Вероніку Хіцай та її тата

Українці вшановують пам'ять дівчинки, яка загинула під час російсько-української війни

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо восьмирічну Вероніку Хіцай.

Вероніка Хіцай загинула у Запоріжжі 22 березня 2024 року під час атаки російських військових на місто. Дівчинка і її родина жили у будинку, який був зруйнований окупантами. Внаслідок атаки загинув тато дівчинки, але мати вижила, оскільки ночувала у подрузі.

Веронічка обожнювала дивитися серіал "Будиночок на щастя". Була справжнім світлим янголом. Усі найкращі риси характеру - це про неї. Дуже дружелюбна, комунікабельна, гарна.

Будинок родини Хіцаїв був повністю зруйнований, і фрагменти тіл дитини і чоловіка були вилучені з-під завалів. Мама дівчинки вибралася з-під руїн, надіючись знайти їх живими, але на жаль, Вероніка та її тато загинули.

Борис, батько Вероніки, був справжнім сімейним чоловіком. Він працював вантажником і власноруч виготовляв меблі, а також цікавився автомобілями. Він надзвичайно любив свою дочку і дружину, і завжди приділяв їм усю свою увагу.

Борис був справжнім старшим братом: допомагав, захищав. Він завжди допомагав не тільки мені, а всім. Навіть хлопцям він допомагав, і гуманітарку возив...

За останніми даними ООН, внаслідок російської агресії української терористи вбили понад 10 тисяч людей, серед них є багато дітей. Одним з них є і Вероніка Хіцай. Однак, ці цифри можуть бути ще вищими, оскільки отримання точної інформації умовами війни є складним завданням.

Главком долучається до хвилини мовчання для вшанування пам'яті усіх українців, які загинули у боротьбі за свободу та незалежність України. Вони вшановують загиблих від рук російських загарбників та вкладають свічки пам'яті в їхню честь.