Російська влада посилить переслідування опозиції: Інститут вивчення війни розкрив плани Кремля

Опозиція стає головною мішенню Російської влади
Опозиція стає головною мішенню Російської влади

МВС Росії опублікувало проєкт нової антитерористичної стратегії, яка розширює поняття "екстремізму" та додає нові терміни, такі як "русофобія" та "ксенофобія". Кремль хоче переслідувати тих, хто критикує його політику, називаючи їх етнічними нетерпимими до росіян, що підтримують війну в Україні. Про це повідомили в Інституті вивчення війни.

Аналітики вважають, що Кремль хоче використати ці нові визначення для придушення внутрішньої опозиції та отримання підтримки серед ультранаціоналістів. Це також відповідає зусиллям Кремля мобілізувати націоналістичні настрої і виправдати свою агресивну політику щодо України та інших країн.

Експерти ISW також вважають, що Кремль намагається за допомогою цих змін здобути підтримку серед ультранаціоналістів. Об'єднавши опозицію до війни з "русофобією", Кремль сподівається мобілізувати націоналістичні настрої та виправдати свою агресивну політику.

Ці дії також узгоджуються з недавніми заявами заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва, який натякнув на тривалу війну в Україні та мету Кремля знищити українську державність. Розширення визначення екстремізму та посилення репресій проти опозиції можуть бути частиною підготовки Росії до тривалої конфронтації та виправдання її агресивних дій на міжнародній арені.

Нагадаємо, російське командування наказало своїм солдатам здаватися в полон як "зрада Росії" та "зрада присязі".

Тим часом українські прикордонники взяли в полон мешканця Луганської області, якого мобілізували російські окупанти.

До слова, росіяни на тимчасово окупованих територіях набирають українців для війни в Африці належать до складу ПВК "Вагнер". ПВК "Вагнер" почала рекрутувати українців - чоловіків віком від 22 до 50 років. Окупанти пропонують їм заробітну плату в розмірі 240 тис. рублів за контракт на шість місяців.

Читайте також