Російські активи фінансують виробництво української зброї - військовий оглядач

Російські фінансові активи підтримують виробництво української зброї
Російські фінансові активи підтримують виробництво української зброї

Українську зброю фінансують за рахунок дивідендів від заморожених російських активів у Європейському Союзі. Це пов'язано з тим, що частина цих активів розміщена на території ЄС і США, і за рахунок прибутку від них фінансується український військово-промисловий комплекс (ВПК). Наразі Данія, Франція і Естонія планують інвестувати у виробництво української зброї. Такий шлях обрано через зростання виробництва українського ВПК і недостаток фінансування.

Україна отримує інвестиції, оскільки Європа не може швидко розігнати свій військово-промисловий комплекс до потрібного рівня для забезпечення фронту в Україні. Виробничі потужності країн ЄС також продовжать допомагати Україні: у Чехії ремонтують бронетехніку, а країни Балтії передають безпілотники Збройним силам України.

Програма розвитку українського ВПК у співпраці з виробниками озброєння в Євросоюзі дозволить українським виробникам перейти на стандарти НАТО. Це означає інтеграцію українського ВПК у процеси на Європейському континенті, в тому числі відповідні стандарти виробництва, модернізацію верстатів і обладнання, вдосконалення навичок персоналу. Таким чином, запущена програма поширеної модернізації роботи українського ВПК.

Читайте також