Російські хакери атакували іспанську компанію, яка готує танки для України

Російські хакери атакують іспанську компанію
Російські хакери атакують іспанську компанію

Хакери з Росії зламали вебсайт іспанської компанії Santa Barbara Systems, яка відновлює та постачає танки Leopard в Україну. Про це повідомляє агентство Reuters.

Santa Barbara займається виготовленням важкої військової техніки, включаючи танки Leopard і артилерійське обладнання для іспанської армії. Вони також відновлюють іспанські танки Leopard для постачання українській армії.

Представник General Dynamics в Німеччині повідомив, що компанія досі аналізує причини відключення вебсайту і додав, що їхні операції в Європі продовжуються без збоїв.

Хакерська група NoName взяла на себе відповідальність за розподілену DDoS-атаку. DDoS-атаки полягають у завантаженні великим обсягом інтернет-трафіку на цільові сервери, з метою їхнього відключення.

В хакерському повідомленні зазначається: «Ми надіслали наші DDoS-ракети проти вебсайтів у ворожій Іспанії».

Зростання гібридних атак Росії

НАТО раніше заявляло, що Росія задіяна у збільшенні кампанії гібридних атак на компанії та інфраструктуру в країнах-членах Альянсу.

Нещодавно, в Росії стався широкомасштабний збій у роботі електронних сервісів після масштабної DDoS-атаки кіберзловмисників з Головного управління розвідки України. Частково була паралізована робота російських державних установ та приватних компаній, зокрема сервісу Роскомнагляд.

Нагадаємо, Служба безпеки України та Федеральне бюро розслідувань США разом з партнерами з Європейського союзу провели спільну операцію, під час якої була розкрита міжнародна хакерська група. Операція пройшла в восьми країнах Європи, де було виявлено понад 30 учасників транснаціональних хакерських груп, які займалися розробкою та поширенням шкідливого програмного забезпечення.

Читайте також