Російські хакери атакували ресурси українських медіа

Російські хакери атакували українські ЗМІ

У резкий день лютого російські хакери впали на відомі українські медіа, повідомляє Держспецзв’язок.

У повідомленні Держспецзв’язку йдеться: «Росія продовжує вести інформаційну війну проти нашої держави. Сьогодні російські хакери здійснили чергову атаку на низку українських медіа і розмістили на їхніх ресурсах фейкову інформацію.»

Наші фахівці вже проводять дослідження вказаного інциденту

Урядова команда CERT-UA, що займається реагуванням на кібернапади, отримала звернення від представників Української правди, Liga.net, Апострофу та Телеграфу.

Раніше було повідомлено, що на початку лютого російські хакери спробували зламати системи литовської армії, але цю атаку взяли під контроль.

Також варто згадати, що російські хакери АРТ28 напали на користувачів з України та Польщі за допомогою шкідливих електронних листів. Було виявлено, що у період з 15 по 25 грудня їх розсилали листи з посиланнями на фальшиві документи, відвідування яких призводило до зараження комп'ютера. Крім українських користувачів, атаки були спрямовані проти організацій з Польщі.

Крім того, хакери атакували й офіційний сайт президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, а також два опозиційні грузинські телеканали - Formula та Mtavari.