Російські олігархи підтримують війну в Україні: трійка найактивніших

Війну Росії проти України підтримують щонайменше 82 російські олігархи.

Вони роблять свій внесок у війну в Україні різним чином. Хтось виробляє компоненти для бомб, хтось танки та літаки, а хтось надає різні послуги, серед яких зв'язок та страхування. Про це свідчить дослідження Катерини Резникової, повідомляє LRT.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Найбільший внесок робить мільярдер Михайло Шелков. Він є власником компанії "ВСМПО-Авісма". Ця компанія виробляє з'єднання титану. Найбільшими покупцями їх продукції були Boeing і Airbus. Вони постачали титан російській армії для виробництва бронетехніки і літаків, які зараз використовуються у війні проти України", йдеться у дослідженні.

На другому місці Юрій Ковальчук. Він уклав страхові контракти з армією у сумі 47 мільярдів рублів. На третьому місці Борис Ротенберг. Його компанія займалася будівництвом об'єктів, транспортуванням та монтажем обладнання.

Проти 80 з 82 олігархів запроваджено ті чи інші санкції. Але, як правило, йдеться про санкції з боку України. Наприклад, у країнах ЄС лише 31 олігарх із цього списку перебуває під економічними обмеженнями.

У липні президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти 18 компаній, пов'язаних із російськими олігархами Фрідманом, Германом Ханом і Петром Авеном.

Вищий антикорупційний суд націоналізував активи кількох наближених до Кремля російських олігархів на мільярди гривень. Серед кінцевих бенефіціарів російські олігархи Аркадій та Ігор Ротенберги, Олег Дерипаска та Євген Гінер.