Російські війська просунулися на кількох напрямках: аналіз ISW

Останні звіти від Інституту вивчення війни показують, що російські загарбники просунулися на захід від Бахмута, на південний захід від Донецька та поблизу Авдіївки. У той же час, українські війська продовжують контролювати позиції біля Орлівки, хоча заяви росіян про їх просування на захід від цього населеного пункту. Американські дослідники зауважують, що протистояння триває на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, а особливо в бою поблизу Синьківки, Тернів, Ямполівки, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Російські війська змирено просунулися на північний захід та південний захід від Бахмута. Ми бачимо, що їхня присутність посилилася поблизу Богданівки та Кліщіївки.
Українські війська успішно відбили російські атаки в районах Роздолівки, Веселого, Спірного, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.
Українські сили продовжують утримувати свої позиції біля Орлівки, незважаючи на заяви росіян про їх просування на захід від цього населеного пункту.
Російські сили також незначно просунулися на південний захід від Авдіївки, але українські війська продовжують утримувати свої позиції.
Російські блогери стверджують, що російські війська просуваються в напрямку Семенівки та Уманського, але ці твердження Інституту вивчення війни не підтверджуються.
Також не зафіксовано жодних змін на ділянці кордону Донецько-Запорізької області.

Таким чином, хоча російські загарбники намагаються висунутися далі на захід, українські війська втримують свої позиції і активно протидіють.

Крім того, важливо відзначити, що російська піхота безуспішно атакувала в районі Кринок на лівому березі Херсонської області.