Російські війська просунулися поблизу Авдіївки – ISW

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська здійснюють тактичні атаки на півдні України поблизу Авдіївки та Луганської області. Така інформація випливає з останнього звіту Інституту.

Ситуація в Луганській області

Розгортання бойових дій позначилося на півдні Куп'янськ-Сватовськ-Кремінна. Знімки з геолокацією свідчать про просування російських військ на південь від Білогорівки. Крім того, бої відбувалися в районах Синьківки та Тернів.

Ситуація в Донецькій області

Біля Бахмута також тривають бої, але зміни на лінії фронту не зафіксовано. Журналісти отримали суперечливі повідомлення щодо бойових дій у районах Богданівки, Іванівського, Часового Яру, Кліщіївки, Нью-Йорка та Південного. Наразі немає інформації про зміни на лінії фронту.

У районі Авдіївки російські сили також продовжують наступати. Російські війська здійснюють тактичні атаки на двох напрямках одночасно поблизу Бердичіва, Семенівки та Тоненького.

Наталія Гуменюк, речниця українського південного оперативного командування, повідомила, що російські війська проводять дві-три атаки на українські позиції на день, користуючись безпілотниками та артилерією, оскільки не можуть використовувати бронетехніку через втрати.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), від початку року Росія захопила близько 305 км² території України.