Російські війська у Білорусі: прикордонники повідомили, яка зараз ситуація

Російські війська на кордоні з Білоруссю
Російські війська на кордоні з Білоруссю

У Білорусі вже немає багатотисячних російських військових підрозділів. Старі військовослужбовці були виведені, а нових не було відправлено. Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час телемарафону.

Демченко заявив, що ще в минулому році Росія тримала в Білорусі свої війська, число яких становило до 12 000 осіб, але зараз це не зафіксовано. Більшість їх поступово була виведена Москвою на їхню територію, а нові війська не були введені в межах ротації.

Він підкреслив, що на території Білорусі зараз немає російських військових підрозділів, які могли б становити загрозу для України.

Речник ДПСУ зазначив, що хоча переміщуються техніка і військовослужбовці вглиб Білорусі, їхня кількість наразі не є значною загрозою.

Демченко також прокоментував військові навчання Білорусі в районі кордонів з Польщею та Литвою. Він сказав, що це не повинно дивувати, оскільки такі навчання проводяться постійно на різних напрямках. Це робиться для нагнітання ситуації і показу того, що вони є сильними.

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не буде віддавати накази воювати за межами країни.

Також Лукашенко вимагав зміцнити зосередження військ Білорусі на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках, які прилягають до північних областей України. 11 серпня Міністерство оборони Білорусі повідомило, що їхні танки висунулися в бік кордону з Україною. Центр протидії дезінформації пояснив, чому білоруський диктатор вдається до таких дій.

Генеральний штаб Білорусі висловив серйозне занепокоєння через потужні військові операції українських військ в Курській області Росії.

Читайте також

У Ялті стався потоп
сьогодні, 20:38 71 переглянули
Затоплені вулиці Ялти