Російські загарбники знищили практично всю критичну інфраструктуру Харкова – мер Терехов

Російські окупанти зруйнували енергетичну інфраструктуру Харкова

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що практично всю комунальну та приватну енергетичну інфраструктуру Харкова зруйнували російські окупанти. За два роки тривалого вторгнення в місті було загроз багато.

«Я не знаю, який план у ворога. Вже зруйновано практично всю критичну енергетичну інфраструктуру, приватну також розбито. Був час, коли з практично двохмільйонного міста залишалося 300 000», - сказав Терехов.

Ситуація для енергетичної галузі у Харкові є особливо складною. Однак, в місті паніки немає, і наразі там проживає 1,3 млн жителів.

«Однак ніхто не опускає руки. У нас цілодобово працюють пункти незламності. За два дні останнього блекауту після обстрілів туди прийшли 28 000 харків'ян. У школах безкоштовно годують людей. За рік видали 10 млн порцій їжі. Ми переживали і складніші часи - переживемо та ці», - заявив він.

Також Терехов зазначив, що Росія почала обстріляти місто новими снарядами більшого радіусу дії. За останній тиждень було вже два таких удари. Б'ють із С-300, найчастіше з білгородської області.

«Росіяни не підійшли ближче до міста», - заспокоїв мер.

Увечері 31 березня в Харкові пролунали вибухи, і було зафіксовано влучання. За словами Терехова, «приліт поряд з житловою забудовою в центральному районі міста».

Також повідомлялося, що у ніч на 1 квітня російські загарбники обстріляли Харківську область, і пошкоджено пожежну частину.