Ротація підрозділів в Україні: стало відомо, як відбувається процес

Продовжується ротація підрозділів у зоні бойових дій

Очільник Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко заявив, що триває планова ротація підрозділів, які брали участь у повномасштабній війні. Він підкреслив, що цим процесом займаються фахівці.

Тимочко висловив задоволення, що це питання набуло публічного обговорення. Він впевнений, що журналісти та відповідні структури будуть уважно спостерігати за ходом ротації.

"Якщо якісь частини не будуть виведені або ротація не буде проведена в обіцяних строки, то це стане відомим громадськості. Ніхто не планує обманювати. Головне - зберегти особовий склад та технічні засоби військових частин під час ротації", - додав Іван Тимочко.

Тимочко навів приклад з повсякденного життя, щоб пояснити складність процесу ротації. Він зазначив, що навіть переїзд сім'ї з одного будинку в інший забирає багато часу та зусиль. А коли йдеться про ротацію великої військової бригади з тисячами військовослужбовців та великою кількістю техніки та зброї, то це вимагає особливого підходу та забезпечення засобами перевезення та безпеки.

При переміщенні броньованої техніки використовуються тралі та ешелони залежно від умов та можливостей.

Раніше військовий психолог розповів про оптимальний термін ротації для солдатів, що перебувають на передовій.