Розширення зони бойових дій на Куп'янському напрямку: влада звернулася до місцевого населення

Зону бойових дій на Куп'янському напрямку
Зону бойових дій на Куп'янському напрямку

Зона активних бойових дій на Куп'янському напрямку поширюється, тому мешканцям громад, які зазнають обстрілів, краще евакуюватися. Про це повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Була інформація, що російські військові заходять до певного населеного пункту, наприклад, Глушківка. Але наступного дня ворог був повністю знищений», - відповів Синєгубов.

Синєгубов зазначив, що минулого тижня ОВА подала запит про визнання декількох населених пунктів на Куп'янщині зоною активних бойових дій.

«Ми однозначно стверджуємо, що зона активних бойових дій розширюється. Ми подали відповідні документи для зміни статусу декількох населених пунктів, включаючи Куп'янськ, з зони можливих бойових дій на зону активних бойових дій. Зараз ми чекаємо рішення профільних міністерств», - сказав він.

Він також додав, що це рішення очікується «найближчим часом». Статус зони бойових дій означатиме евакуацію надавачів соціальних, адміністративних, банківських та інших послуг з цих територій.

«Це сигнал для людей, що їм потрібно виїжджати», - сказав Синєгубов.

За його словами, в Куп'янську не залишилося дітей, а з Кіндрашівської та Курилівської громад потрібно евакуювати 36 неповнолітніх.

Підрозділи Головного управління розвідки «Артан», Kraken та Міжнародний легіон провели комплексну операцію зі звільнення лісового масиву поблизу населеного пункту Липці Харківської області. Результатом операції стало захоплення батальйонного району оборони противника, знищення трьох мотострілецьких батальйонів, загону «шторм» та розвідувальної роти сьомого окремого мотострілецького полку 11 армійського корпусу ЗСУ.

Читайте також