Розстріл українських полонених біля Авдіївки. Коментар 110-ї бригади

110-та окрема механізована бригада залишила бійців в Авдіївці

110-та окрема механізована бригада прокоментувала своє рішення залишити шістьох бійців в укріпрайоні "Зеніт" в Авдіївці. Цю інформацію опублікувала сама бригада у Facebook. Вона повідомила, що вихід був ускладнений через постійні бомбардування і обстріли з боку ворожої авіації та артилерії. Росіяни також використовували FPV-дрони для атак на евакуаційні автомобілі.

Пресслужба 110-ї бригади заявила, що не вдалося евакуювати декількох важкопоранених і загиблих військовослужбовців. Противник був дуже активний і не залишав шансів для повторних спроб врятувати бійців. Через повне оточення опорного пункту "Зеніт", військові звернулися за допомогою до Координаційного центру і організацій, що займаються переговорами щодо обміну полонених з російською стороною. Вони просили допомоги для важкопоранених бійців, що гарантує міжнародне право.

Спочатку окупанти згодилися евакуювати поранених і надати їм допомогу, а також обміняти їх у майбутньому. Тому військовим на "Зеніті" було видалено наказ зберегти свої життя. Однак, виявилося, що полонених бригади розстріляли. Свідками стали родичі загиблих, які впізнали їх на відео, розміщеному окупантами в соцмережах.

Інформація про шостого бійця поки не підтверджена, оскільки він, ймовірно, належав до приданого підрозділу. Пресслужба бригади заявила, що українські воїни не залишаться байдужими до злочинів проти них і дадуть гідну відповідь. Вона висловила щирі співчуття родинам полеглих бійців і висловила надію, що вони будуть покарані.

Російські окупанти розстріляли шістьох полонених в Авдіївці

Стало відомо, що російські окупанти розстріляли шістьох полонених захисників на позиції "Музей" (в районі "Зеніт") в Авдіївці. Ці бійці залишилися під час відходу українських військ. Тіла загиблих були впізнані їхніми родичами на відео, яке розмістили в соцмережах. Збройні сили України розпочали перевірку обставин загибелі полонених під час виходу з Авдіївки.