Розстріл українських полонених біля Роботиного: розвідка ідентифікувала окупантів

Розстріл українських полонених біля Роботиного: розвідка ідентифікувала окупантів

Головне управління розвідки Міністерства оборони України встановило ідентичність військових злочинців, які розстріляли чотирьох українських військовополонених біля Роботиного в Запорізькій області. Цю інформацію надала прес-служба розвідки.

У другій половині травня цього року військовослужбовці з Росії здійснили черговий військовий злочин - розстріляли українських військовополонених. Епізод страти зафіксовано на відео: четверо українських військових здаються в полон, росіяни змушують їх лягти долілиць та розстрілюють.

Фахівці ГУР встановили осіб, які причетні до злочину. Ними виявились російські військові, що складали штурмову групу 70-го мотострілецького полку 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї армії південного округу ЗС РФ. Розташування даного полку зазначене у місті Шалі (Чечня, Росія). Командувачем 70-го мотострілецького полку у момент злочину був підполковник Абаєв Юрій Маїрбекович з позивним "буйвол". Його рік народження - 1990.

До воєнного злочину також причетні інші військовослужбовці 70-го мотострілецького полку: капітан Нагорний Дмитро Олегович - командир 2-го батальйону; старший лейтенант Абуталімов Темірлан Умарович - командир 1-ї штурмової роти; лейтенант Беков Заур Сергійович - командир 3-ї штурмової роти; старший лейтенант Імагазалієв Юсуп Пайзулайович - командир 6-ї штурмової роти.

Наголошується, що ці військові злочинці також можуть бути причетні до вбивства кількох українських військовополонених у травні 2024 року. Про це свідчать отримані радіоперехоплення розмови окупантів із 70-го полку ЗС РФ, під час яких один з російських командирів штурмової роти наказує своїм підлеглим розстріляти українських військових.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти розстріляли українських полонених біля Роботиного на Запорізькому напрямку. На відео можна побачити, як троє українських військових, після здачі зброї, виходять з окопу з піднятими вгору руками. Потім росіяни направляють на них зброю, і українці падають на землю.

Читайте також: