Розстріл військовополонених на Донеччині: Лубінець звернувся до ООН та Червоного Хреста

Розстріл військовополонених на Донеччині
Розстріл військовополонених на Донеччині

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо можливого розстрілу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Він опублікував цю інформацію в Telegram.

"У соціальних мережах повторно поширюється відео з можливим розстрілом росіянами українських військовополонених на Покровському напрямку. Це 16 солдатів, які, згідно з Женевськими конвенціями, мали мати захист від боку, що тримає їх в полоні. Однак країна-агресор знову порушила Міжнародне гуманітарне право та Женевські конвенції і масово вдається до страт військовополонених", - заявив Лубінець.

Лубінець також повідомив, що повідомив ООН та МКЧХ про цей новий злочин.

"Систематичні злочини проти українських військовополонених повинні бути зупинені, а відповідальність за це несуть винуватці!", - заявив Дмитро Лубінець.

Також варто згадати, що правоохоронні органи розпочали розслідування щодо інформації, яка з'явилася в соцмережах про страту українських військовослужбовців, які стали полоненими, на Покровському напрямку.

Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні знову знайшла докази катувань українських цивільних та військовополонених Росією на окупованих територіях України та в Росії.

Раніше розпочали розслідування можливої страти українського військовослужбовця представниками російської армії. Прокуратура зауважила, що проводяться дослідження та розшукові дії.

Читайте також

Росія окупувала Вугледар – DeepState
вчора, 21:14 141 переглянули
Російські війська в Вугледарі