Розтратив понад 3,5 млн грн «бойових» виплат: командир військової частини отримав підозру

Командирі та його підлеглим однієї військової частини на Донеччині повідомлено про підозру у протиправних нарахуваннях та виплатах "бойових" військовим підрозділу, які не брали участі у бойових діях. Загальна сума завданих збитків становить 3,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Підозрювані створили злочинну схему, щоб отримати частину нарахованих доплат. Вони включили у списки для виплат 10 військовослужбовців, які не перебували на передовій та не брали участі в бойових діях.

Військовослужбовцям протягом шести місяців безпідставно нараховувалось по 100 тис. грн. Частину цих коштів вони перераховували на картковий рахунок, як благодійну допомогу для свого підрозділу. Збитки державі за період з березня по вересень становили майже 3,5 млн грн.

Так у період з березня по вересень сума завданих державі збитків становила майже 3,5 млн грн.

Командир та троє підлеглих підозрюються у розтраті та заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, а також у видачі завідомо неправдивих офіційних документів. Ще одна учасниця схеми підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах. За ці статті передбачено позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше ДБР викрило військкома із Запоріжжя, який незаконно нарахував підлеглим 1 млн грн.