Розвідка отримала доступ до серверів міноборони Росії

Українські кіберфахівці здійснили успішну спецоперацію проти Росії

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України здійснили DDoS-атаку на сервери російського міністерства оборони. Як результат, українська розвідка отримала доступ до цих серверів.

Тепер вони мають програмне забезпечення для захисту інформації та шифрування, яке використовувалося в РФ, а також секретну службову документацію російського міністерства. Серед цих документів є накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші, які передавалися між структурними одиницями міністерства РФ.

Отримана інформація дозволяє встановити будову російського міністерства оборони

Ця інформація допомогла з'ясувати повну структуру російського міністерства оборони. Вона також дозволила ідентифікувати генералітет, високих керівників та інших співробітників міністерства. Серед них є заступники, помічники та спеціалісти, які використовували програмне забезпечення з назвою "бюрократъ".

Зокрема, українська розвідка отримала службову документацію заступника міністра оборони РФ, який відіграв важливу роль у кібератакі.

Також, українські військові отримали списки осіб, яких Росія може залучити до операції "Майдан-3". Український представник з розвідки розповів про масову купівлю та створення телеграм-каналів, що мають за мету просування російських наративів та розхитування ситуації в Україні.