Розвідка відреагувала на російські ядерні навчання

Ядерний шантаж - стабільна практика путінського режиму

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Він коментував наміри Росії провести навчання із застосуванням тактичної ядерної зброї.

«Наразі чогось нового, крім інформаційного ефекту і заяв, ми не спостерігаємо. Уся необхідна інформація збирається, і над цим працюють і українські спецслужби, і весь вільний світ. Ядерний шантаж - це стабільна практика режиму Путіна. Якоїсь епохальної новини тут немає».

Російське Міноборони анонсувало проведення військових навчань, на яких буде відпрацьовано застосування тактичної ядерної зброї. Ці навчання мають підвищити готовність нестратегічних ядерних сил Росії до виконання бойових завдань. У навчаннях будуть брати участь ракетні з'єднання Південного військового округу, а також авіація та сили ВМФ.

У зв'язку з цим, генеральний штаб Росії намагається підготуватися до проведення навчань з практичного відпрацювання застосування нестратегічної ядерної зброї. Російська влада дуже боїться, щоб НАТО не ввело свої війська на територію України, і це послужило причиною таких навчань.

Професійний аналітик з безпеки, Андрій Юсов, вважає, що Путін не ризикуватиме завдати ядерного удару по Україні. Він боїться втратити владу, гроші і підтримку суспільства.