Розвідка вивела з ладу російський тральщик «Олександр Обухов» (відео)

Розвідка знешкодила російський тральщик
Розвідка знешкодила російський тральщик

Українська розвідка вимкнула ще один російський корабель - тральник балтійського флоту "Олександр Обухов". Про це повідомляє Головне управління розвідки.

За даними розвідки, корабель базувався у місті Балтійськ та мав виходити на бойове чергування. Однак він зазнав важких пошкоджень - через загадкову появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода.

Тепер російський тральник став на капітальний ремонт, і це може виявитись серйозною проблемою - пошкоджений двигун М-503 доволі дефіцитна річ. Ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та дороговартісний

Тральник у липні проходив ремонтні роботи у місті Санкт-Петербург. Варто нагадати, що це вже не перший вимкнутий російський тральник - у квітні 2024-го внаслідок операції розвідки "Рибалка" було вимкнуто ракетний катер "Серпухов".

Нагадаємо, у порту "Кавказ" було атаковано залізничний пором "Акватрейдер" із паливними цистернами. Як повідомлялося, на поромі перебувало 30 цистерн з пальним та п'ятеро членів екіпажу.

До слова, військовий моряк на псевдо Гога на території РФ підпалив ракетний корабель "Серпухов". Він називає себе етнічним українцем і стверджує, що з першого дня повномасштабної агресії РФ відкрито виступав проти вторгнення, через що командування навіть направляло його до психіатра.

Читайте також