Розвідники знищили новітню радіолокаційну станцію ворога за $100 тис.

Українські військові розвідники вогнем атакували апаратну зв'язку і радіолокаційну станцію "Рєпєйнік"

26 квітня військові розвідники в Україні виявили та атакували апаратну зв'язку і новітню радіолокаційну станцію ворожої сторони під назвою "Рєпєйнік". Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Операцію з атаки ухоплено спільно бійці групи під назвою "Гуси 9" та підрозділу активних дій Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Переносну радіолокаційну станцію з назвою "Рєпєйнік" росіяни планували впровадити в їхні збройні сили лише у 2022 році. Ця станція коштує приблизно 10 мільйонів рублів або 100 тисяч доларів.

Станція "Рєпєйнік" використовувалася окупантами для виявлення невеликих повітряних цілей, зокрема дронів, на відстані до 15 кілометрів і на висоті до 5 кілометрів.

Раніше українські оборонці здійснили наступний вогонь по дороговартісній російській радіолокаційній системі (РЛС) 48Я6 К-1 під назвою "Подльот".

За даними аналітиків ISW, російські окупанти продовжують просуватися на північний захід від Авдіївки. Противник має намір обійти ЧАСІВ ЯР та створити умови для оперативного оточення і захоплення населеного пункту.