Розвиток вітроенергетики в Україні залежить від вирішення фінансових проблем галузі – інвестори

Вітроенергетика в Україні: фінансові проблеми та інвестори
Вітроенергетика в Україні: фінансові проблеми та інвестори

Розвиток вітроенергетики в Україні залежить від проблем і недосконалостей, з якими стикаються інвестори. Про це повідомляє Українська вітроенергетична асоціація.

Подальший розвиток вітрової енергетики та будівництво десятків нових потужностей напряму залежить від вирішення чи врегулювання досі існуючих недосконалостей і проблем на ринку

За даними Української вітроенергетичної асоціації, вітрова енергетика становить 21,7% у загальному балансі відновлюваної енергетики в країні, що робить її другим найбільшим джерелом енергії після сонячної енергетики. Загальна встановлена потужність вітрової енергетики в Україні становить 10,8 ГВт.

Українська вітроенергетична асоціація вважає, що до 2032 року можна досягти загальної встановленої потужності вітроенергетики у 10 ГВт. Однак, для цього необхідно вирішити існуючі проблеми та недосконалості на ринку вітроенергетики.

В цілому, розвиток вітрової енергетики в Україні залежить від вирішення і регулювання проблем на ринку. Українська вітроенергетична асоціація запропонувала свої пропозиції щодо вирішення цих проблем у Концепції розвитку вітрової енергетики до 2030 року.

Читайте також

Росія окупувала Вугледар – DeepState
вчора, 21:14 112 переглянули
Російські війська в Вугледарі