Як правильно їсти часник, щоб не зашкодити здоров'ю

Часник ‒ продукт, що має чимало корисних властивостей. Споживають його чи не щодня, часто додають як приправу.

Але їсти часник потрібно правильно. Для цього Gazeta.ua зібрала кілька порад.

Насамперед варто пам'ятати, що часник не бажано вживати людям з виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритом та іншими проблемами зі здоров'ям.

Оскільки в часнику міститься алліцин, що знищує патогенні організми, його вважають природним антибіотиком. Але часник може призвести до появи печії, газів, специфічного запаху.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Тим, у кого немає протипоказань до часнику, для зниження ймовірності роздратування шлунка радять перед вживанням видалити проросток. Часник потрібно нарізати дрібними шматочками. Слід дати йому постояти не менше п'яти хвилин. Потім часник можна додавати до інших страв або їсти сирим. Довго готувати часник не рекомендують. Інакше він втратить свої смакові якості.

На голодний шлунок часник їсти не можна. Завжди краще вживати його з хлібом, картоплею, салом чи іншими продуктами. Але у поєднанні, наприклад, зі свіжими помідорами часник їсти не рекомендують. Кажуть, що це може викликати печію та метеоризм. Часник також не радять запивати молоком. Може бути розлад шлунка. Не рекомендують їсти часник з фруктами, бо може виникнути бродіння в шлунку.

Часник також не бажано їсти перед сном. Адже організм має відпочивати, а не витрачати енергію на перетравлення їжі. Окрім того, часник може занадто підбадьорити організм перед сном.

Нормальним вважається споживання щодня половини або одного зубчика часнику. Передозування може призвести до негативних наслідків.

Картоплю багато хто вважає продуктом, що не надто допомагає схуднути. Усе ‒ через високий вміст вуглеводів.

Насправді ж, як свідчать дослідження, картопля доволі багата на поживні речовини. Окрім вуглеводів, вона містить клітковину, білки, вітамін С, вітаміни В3 та В6, залізо, магній, калій, мідь, марганець.