Як приготувати пишні соковиті котлети: хитрість, про яку знають не всі господині

Усі люблять соковиті ніжні котлети, якими можна пообідати, повечеряти чи перекусити.

Але не кожній господині вдається посмажити їх саме такими.

Дуже багато залежить від м'яса. Однак навіть самий невдалий фарш можна виправити одним інгредієнтом, пише unian.

Для чого потрібно додавати соду в фарш

Досвідчені шеф-кухарі кажуть, що навіть у них іноді виходять сухуваті котлети, незважаючи на різні "пом'якшувачі" - хліб, молоко, вівсяні пластівці. Існує тільки один продукт, здатний перетворити звичайні котлети на витвір мистецтва. Це сода.

Такий інгредієнт утримує вологу в фарші і "працює", як розпушувач, тому котлети будуть не тільки м'якими, але і не розваляться під час смаження. Ще краще, якщо приготуєте котлети з содою і крохмалем - так точно не прогадаєте. Пам'ятайте ідеальну пропорцію - на 0.5 кг м'ясного фаршу потрібно 0.5 ч.л соди.

Рецепт котлет з додаванням соди

Годиться сода в фарш для люля кебаб, для котлет, для тефтелей - для будь-яких страв з фаршу. Ми пропонуємо перевірений рецепт саме для домашніх котлет:

Свинина - 500 г

Білий хліб - 60 г

Цибуля - 45 г

Яйце куряче - 1 шт.

Часник - 1 зубчик

Сода - 0.5 ч. л.

Панірувальні сухарі - 50 г

Рослинна олія для смаження - 45 г

Сіль, чорний перець - за смаком

Як приготувати

Фарш викласти в глибоку миску, туди додати перекручену через м'ясорубку цибулю, часник і розм'якшений хліб. Перемішати, всипати соду, посолити, поперчити. Соду можна не використовувати для фаршу з курки або індички - це м'ясо і так досить ніжне. Найкраще інгредієнт "спрацює", якщо справа стосується свинини, яловичини або м'ясного асорті.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Вбити куряче яйце і знову перемішати. Відбити фарш і залишити його на 15-20 хвилин для насичення киснем.

Обваляти кожен м'ясний коржик в панірувальних сухарях. Смажити котлети на сковороді, змащеній олією, по сім хвилин з кожного боку. Потім скласти їх всі разом, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин.

Багато господинь вважають за необхідне наливати у фарш трохи молока. Проте професійні кулінари вважають молочний компонент зайвим. І цьому є причина. Проблема полягає у швидкому "зв'язуванні" білків м'яса та молока.

В результаті такої реакції котлети набувають не найвдалішої консистенції. Страва втрачає м'якість і стає гумовою.