Як відліпити жуйку від одягу – перевірені методи

Якщо жуйка прилипає до одягу, найкращий метод її відліпити занести зіпсовану річ до хімчистки. Там пляму оброблять спеціальними засобами і виведуть безпечно для тканини.

Але є й кілька простіших, але перевірених методів, пише ТСН.ua.

Способи виведення жуйки можуть бути "холодними" та "гарячими".

До перших відносять морозильну камеру та лід.

Річ потрібно заморозити. Для цього покладіть її до поліетиленового пакета, щоб жуйка залишилася зверху. Ретельно слідкуйте, щоб вона не прилипла до інших ділянок тканини. Пакет потрібно покласти у морозильну камеру та залишити там на 1-2 години. Коли жуйка замерзне, вона відстане сама, без будь-яких зусиль. Якщо все ж залишиться пляма від неї, варто використати інші методи.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Якщо морозильної камери немає, заморозити жуйку можна шматком льоду. До плями треба прикласти лід або покласти багато льоду до поліетиленового пакета та залишити тканину всередині. Потримайте, поки жуйка не затвердіє. Тоді її можна буде зняти руками або за допомогою жорсткої щітки.

Лід допоможе впоратися з плямою від жуйки також на килимі, дивані та верхньому одязі.

Серед "гарячих" методів найперше називають окріп. Спочатку закип'ятіть воду. Після цього одна людина наливає окріп на пляму, а інша - відчищає жуйку за жорсткою щіткою. Якщо у вас немає помічника, воду краще нагріти в каструлі, а потім опустити всередину частину одягу з жуйкою. Прокип'ятіть кілька хвилин, потім відчистіть жуйку гострим предметом. Зверніть увагу, що кип'ятіння підходить не для всіх видів тканин.

Розігріти прилиплу до тканини жуйку можна і феном. Після цього вона легко відчищається.

Можна використати праску. Але спочатку на пляму потрібно покласти серветку або марлю. Зверху провести розігрітою праскою. Гумка залишиться на серветці або марлі.

За допомогою цих методів можна видалити саму жуйку, а ось щоб від неї не залишилася пляма, потрібно тканину випрати. Спосіб багато в чому залежить від матеріалу.

Якщо вивести пляму звичайними засобами для прання не вдасться, можна переходити до інших.

Можна застосувати спеціальний спрей, який продається у господарських магазинах. Його наносять на забруднену ділянку, чекають певний час та видаляють бруд тупим боком ножа чи щіткою.

Використовують також оцет. Розігрійте його, вмочіть жорстку щітку та протріть нею забруднену ділянку.

Пляму можна обробити ще й рідиною для зняття лаку (ацетоном). Потрібно зачекати, поки забруднення відійде, а тоді випрати річ.

Жуйку також можна видалити з одягу за допомогою іншої жуйки. Розжуйте жувальну гумку, прикріпіть до плями, а потім прокатайте по тканині. Якщо робити це швидко, то забруднення прилипне до свіжої жуйки та відстане.

Часто базову основу зимового гардероба складають светри, жилети, сукні та костюми з вовни. Як правильно доглядати за вовняними виробами, щоб вони прослужили вам не один сезон, розповідають спеціалісти.

Виробники побутової хімії дедалі частіше використовують в розробках екологічно чисті матеріали без фосфатів. Нові технологічні рішення покликані позбавити людину від негативного впливу хімії.