Як відліпити жуйку від одягу – перевірені методи

Якщо жуйка прилипає до одягу, найкращий спосіб її видалити - занести зіпсовану річ до хімчистки. Там пляму оброблять спеціальними засобами і безпечно виведуть її для тканини.

Але є й кілька простіших, але перевірених методів, які можна використовувати.

Способи виведення жуйки можуть бути "холодними" та "гарячими".

До перших відносять морозильну камеру та лід.

Річ потрібно заморозити, для цього її потрібно покласти до поліетиленового пакета, так щоб жуйка була зверху. Потім пакет потрібно помістити в морозильну камеру і залишити там на 1-2 години. Після заморозку жуйка сама відійде без зусиль. Якщо залишиться пляма, варто використати інші методи.

Якщо немає морозильної камери, можна заморозити жуйку шматком льоду. Щоб це зробити, на пляму потрібно прикласти лід або покласти його в поліетиленовий пакет і залишити тканину всередині. Після затвердіння жуйку можна видалити руками або за допомогою жорсткої щітки.

Лід також допоможе впоратися з плямою від жуйки на килимі, дивані та верхньому одязі.

Серед "гарячих" методів найпоширеніший - це окріп. Спочатку потрібно закип'ятити воду. Потім одна людина наливає окріп на пляму, а друга відчищає жуйку за допомогою жорсткої щітки. Якщо немає помічника, краще нагріти воду в каструлі і опустити всередину частину одягу з жуйкою. Прокип'ятіть кілька хвилин, потім видаліть жуйку гострим предметом. Треба пам'ятати, що кип'ятіння не підходить для всіх видів тканин.

Інший "гарячий" спосіб - розігріти жуйку феном, після чого вона легко відчиститься.

Можна використати також праску, але перед цим потрібно покласти серветку або марлю на пляму. Зверху праскують розігрітою праскою. Гумка залишиться на серветці або марлі.

Але щоб від плями від жуйки не залишилася слід, треба прати тканину після видалення жуйки. Спосіб прання залежить від матеріалу.

Якщо звичайними засобами для прання не вдається вивести пляму, можна використати спеціальний спрей, який продається в господарських магазинах. Потрібно нанести його на забруднену ділянку, зачекати певний час і потім видалити бруд тупим боком ножа або щіткою.

Також можна використовувати оцет. Розігрійте його, змочіть жорстку щітку в оцеті і протріть забруднену ділянку.

Ще один варіант - обробити пляму рідиною для зняття лаку (ацетоном). Потрібно зачекати, поки забруднення відійде, а потім прати річ.

Жуйку також можна вивести з одягу, використовуючи іншу жуйку. Розжуйте її і прикріпіть до плями, потім прокатайте по тканині. Якщо робити це швидко, то забруднення прилипне до свіжої жуйки і зможе бути видалене.

Часто до зимового гардеробу входять светри, жилети, сукні та костюми з вовни. Щоб правильно доглядати за вовняними виробами і зберегти їх протягом багатьох сезонів, спеціалісти рекомендують дотримуватися певних правил.

Сьогодні виробники побутової хімії все частіше використовують екологічно чисті матеріали без фосфатів. Завдяки новим технологіям, людина може уникнути негативного впливу хімії на своє здоров'я.