Які прянощі перетворять найпростіший гарбузовий суп у головну страву сімейної вечері

В осінній період ідеально внести до свого раціону теплі запашні і вітамінні супи. Одним із таких є гарбузовий.

Його приготувати дуже просто. Все, що потрібно зробити, це дістати насіння, влити всередину гарбуза трохи курячого бульйону і запекти весь гарбуз у духовці, пише tsn.

Інгредієнти

гарбуз - 1 шт. на 1,5 2 кг

розмарин - 2 гілочки

чебрець - 3 гілочки

зелена цибуля - 1 шт.

курячий або овочевий бульйон - 3 склянки

мелений чорний перець - 1 ч л.

сир пармезан - 40 г

Як приготувати

Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко з бортиками пергаментним папером і відкладіть убік.

Використовуючи ніж для очищення овочів, виріжте конічне коло навколо стебла гарбуза. Видаліть його верхівку та обріжте всі волокнисті шматочки. Ложкою дістаньте гарбузове насіння і викиньте.

Помістіть розмарин, чебрець і нарізану цибулю в порожнину гарбуза. Влийте курячий бульйон і приправте чорним перцем. Додайте тертий сир пармезан, потім закрийте гарбуз його відрізаною верхньою частиною.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Перекладіть гарбуз цілком на підготовлене деко і запікайте в духовці, поки він зовні не стане золотисто-коричневим і блискучим, а м'якуш всередині не стане ніжним, від 1,5 до 2 годин. Якщо поверхня підрум'янюється дуже швидко, зменшіть температуру духовки до 180 градусів.

Вийміть гарбуз із духовки та зніміть верх. Під час подавання супу зачерпніть зсередини кілька ложок м'якоті гарбуза, покладіть в тарілку і залийте ополоником бульйону. На завершення додайте ще перцю та сиру пармезан, якщо хочете.

Запечений гарбуз зі спеціями це смачно, корисно і низькокалорійно. А ще його легко приготувати та трансформувати під свої вподобання.

Гарбуз, запечений у духовці, простий і універсальний рецепт. Підійде і для окремої закуски, і для гарніру до м'яса. Радимо подавати скибки гарбуза зі спеціями з грецьким йогуртом чи сметанно-часниковим соусом.