Британія має докази передачі Китаєм зброї Росії, - Шаппс

Британія має докази передачі Китаєм зброї Росії, - Шаппс

Міністр оборони Великобританії Грант Шаппс звинуватив Китай у передачі або підготовці до передачі Росії летальної зброї для використання у війні проти України.

Про це йдеться у публікації агентства Reuters, посилаючись на заяву глави оборонного відомства Британії у середу, 22 травня, на конференції у Лондоні.

Так, за словами Шаппса, американська та британська військова розвідка має докази того, що допомога у вигляді летальної зброї "вже надходить або надходитиме з Китаю до Росії", а далі – на полі бою в Україну.

Він зазначив, що така ситуація є "значним розвитком подій".

"Ми повинні бути занепокоєні цим, тому що в перші дні цієї війни Китай хотів би представити себе як країну, яка стримує вплив на президента Росії Володимира Путіна", - додав Шаппс.

Також британський міністр зазначив, що є докази щодо того, що Росія та Китай співпрацюють у сфері розробки бойової техніки для застосування на фронті в Україні.

"Як ми бачили з державного візиту Путіна до Пекіна і 64% зростання торгівлі між Росією та Китаєм з моменту повномасштабного вторгнення... вони прикривають одне одного", - заявив він.

Нагадаємо, раніше представник США в ВНН заявляв, що Росія не змогла б продовжувати війну без підтримки КНДР, Ірану та Китаю.

Читайте также: