Чому інвестиції в SEO необхідні кожному бізнесу

Чому інвестиції в SEO необхідні кожному бізнесу
Чому інвестиції в SEO необхідні кожному бізнесу

Ефективною тактикою цифрового маркетингу є пошукова оптимізація (SEO), яка зосереджена на тому, щоб сайт відображався в результатах пошукових систем. Цього можна досягнути завдяки втіленню спеціальної стратегії. Як працюють пошуковики та чому варто займатися SEO, розповідаємо у цьому матеріалі.

Що таке SEO

Ви не зможете повністю оцінити значення SEO в просуванні бізнесу без розуміння того, що це таке. SEO, або пошукова оптимізація, — це практика збільшення кількості користувачів, які переходять на вебресурс зі сторінки результатів пошукової видачі. Переважна більшість людей починають пошук товарів чи послуг та багато чого іншого з введення питання у Google, що робить SEO найбільш використовуваним цифровим інструментом.

Основні принципи SEO-просування полягають у тому, що пошукові системи прагнуть направляти користувачів на якісні вебресурси та показувати контент, який найбільше підходить для їх запитів.

Для пошукових алгоритмів ключовими є:

  • якість контенту. Оцінюється відповідність тематиці, текстовому матеріалу на сторінці, а також заголовків та метаданих;
  • продуктивність сайту. Враховується швидкість завантаження сторінок та технічний стан вебресурсу в цілому;
  • авторитетність серед інших джерел в інтернеті. Оцінюється кількість та якість посилань з інших авторитетних сайтів;
  • досвід користувача. Важливими є зовнішній вигляд сторінок, зручність навігації та безпека користувачів.

Пошукові системи точно не оцінять надмірне використання ключових слів на сторінках сайту, велику кількість реклами та складну, незручну структуру онлайн-ресурсу, що може завадити якісній взаємодії користувачів із сайтом.

Як працюють пошукові системи

Перш ніж сайт з'явиться в результатах пошуку, його сторінки повинні бути проскановані та проіндексовані. Кожна пошукова система має власні алгоритми, які сканують («проглядають») інтернет і знаходять новий контент. Потім ці сторінки додаються до індексу, який є записом усіх сторінок, що були переглянуті.

Коли користувач вводить запит у пошуковий рядок, незалежно від його мети, система переглядає сторінки, визначає ті, що найбільше відповідають запиту, і ранжує відповідно до їх релевантності. Ці посилання потім показуються користувачеві на сторінці результатів.

Використання SEO-стратегій може допомогти бізнесу бути знайденим.

Якому бізнесу потрібна SEO-оптимізація

SEO підходить для всіх, хто хоче розвивати свій бізнес в онлайн-просторі, продавати товари через інтернет, шукати потенційних клієнтів та партнерів онлайн. Займатися просуванням сайту розумно в наступних випадках:

  • товар затребуваний широкою аудиторією;
  • бізнес має конкурентів в інтернеті;
  • ви шукаєте доступні та надійні способи просування сайту, що забезпечують стабільний потік трафіку;
  • ви готові вкладати час та ресурси у постійний розвиток онлайн-проєкту;
  • плануєте довгострокову присутність на ринку у вашій ніші чи розширення діяльності у майбутньому.

Важливо враховувати, що SEO не забезпечує швидких результатів. Це стратегія, спрямована на довгостроковий ефект. Перші помітні зміни після початку оптимізації зазвичай виявляються не раніше ніж через 2–3 місяці.

Чому SEO насправді необхідно

Важливість SEO для бізнесу починається з впевненості в тому, що сайт можна знайти в пошукових системах. SEO-оптимізована сторінка враховує як досвід користувачів, так і вимоги алгоритмів. Ось чому SEO є пріоритетом для маркетологів.

Але його важливість не тільки в цьому. Поява на вершині рейтингу пошукових систем підвищує довіру до бренду. Гарно пропрацьований сайт може надати клієнтам інформацію про найкращі пропозиції, нові продукти та послуги, а також унікальні переваги, які ви пропонуєте. І все це саме в той момент, коли вони шукають інформацію. Надання потрібних даних може скоротити цикл прийняття рішення про покупку, що призведе до збільшення доходу та підвищення рентабельності інвестицій. Отже, не дивно, що SEO відіграє все більш помітну роль у цифровому маркетингу.

Джерело: https://wezom.com.ua/blog/what-is-seo