Чому росіяни добровільно йдуть на війну - у ГУР розповіли

У Росії нині створені всі умови для проведення мобілізації.

Зокрема, є облік військовозобов'язаних та плани щодо формування і відновлення деяких військових округів. Зокрема, йдеться про Ленінградський та Московський. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Окрім того, за його словами, нинішня явна та прихована мобілізація в РФ здебільшого йде на поповнення втрат, які Росія несе у війні проти України.

"Щоби створити потужний стратегічний резерв їм справді необхідна мобілізація - це однозначно. Чи наважиться Путін це зробити? До виборів навряд чи. А надалі - будемо дивитися. Зараз ще дуже рано про це говорити. Але всі умови для проведення мобілізації в будь-який час у Росії створені", - сказав Скібіцький.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

За його словами, нині шляхом прихованої мобілізації та умовляння підписувати контракти з армією до війська в РФ щодня вдається залучити близько 1000 - 1100 осіб.

"Це йде і на поповнення втрат, і на формування резервних полків. Але це не можна назвати прихованою мобілізацією. Давайте так: у них триває мобілізація. Просто це не проводиться так масово, як у жовтні-грудні 2022 року. Однак, насправді, у росіян є мотивація йти в армію - це заробітна плата, особливо в кризових регіонах, де або низькі зарплати, або взагалі немає робочих місць. Російські військовополонені відверто зізнаються, що пішли в армію, бо там платять, а в нього "іпотека, сім'я і так далі". І цей мотив на сьогодні є основним для тих людей, які добровільно йдуть на мобілізацію, підписують контракти і воюють", - наголосив Скібіцький.

За його словами, російські загарбники за день участі в бойових діях отримують додатково до зарплатні 8 тис. рублів.

"Якщо говорити в абсолютних цифрах, то це приблизно 220-250 тисяч рублів в місяць. Це для тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях на першій лінії зіткнення", - додав Скібіцький.

Російські окупанти цього року намагатимуться вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Окрім того, РФ прагнутиме утримати вже захоплені території. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, відштовхуватися слід від того, які стратегічні цілі ставить для себе РФ.