Чому росіяни добровільно йдуть на війну - у ГУР розповіли

Умови для проведення мобілізації в Росії

У Росії були створені умови для проведення мобілізації. Вона передбачає облік військовозобов'язаних та формування військових округів, зокрема Ленінградського та Московського. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, Росія зараз здебільшого реалізує мобілізацію для поповнення втрат, завданих у війні проти України.

Плани щодо мобілізації в РФ

Скібіцький зазначив, що щоб створити потужний стратегічний резерв, Росії дійсно потрібна мобілізація. Однак, до виборів ймовірність її проведення невелика. Водночас всі умови для мобілізації в будь-який час вже створені в Росії.

Нинішня мобілізація в РФ

За словами Скібіцького, через хабарництво та умовляння, щоденно вдалося залучити близько 1000-1100 осіб. Цей процес йде на поповнення втрат та формування резервних полків. Російські військовополонені заявляють, що йдуть в армію через заробітну плату та відсутність робочих місць у кризових регіонах.

Зарплата російських загарбників

Російські військові, які беруть участь у бойових діях на першій лінії зіткнення, отримують додаткову зарплату в розмірі 8 тисяч рублів на день. Загалом це приблизно 220-250 тисяч рублів на місяць.

Цілі РФ в Україні

За словами Скібіцького, російська окупаційна влада цього року планує вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і зберегти вже захоплені території.