Дев'ять продуктів, які покращують настрій і самопочуття

Українці живуть у стані стресу більше року. Але кожному необхідно дбати про себе та своє здоров'я за будь-яких умов.

Спорт і правильне харчування поліпшують самопочуття протягом дня. Про продукти, які впливають на наш настрій розказала дієтолог Світлана Фус у Instagram.

Яловичина

Окремі види м'яса (курка, яловичина, свинина) містять амінокислоту тирозин. Вона поліпшує настрій, самопочуття, концентрацію уваги й пам'яті. До того ж м'ясо джерело вітаміну В12, що допомагає впоратися із безсонням і депресією.

Риба

Жирна риба (тунець, форель, оселедець, сардини, скумбрія, лосось, тріска, сьомга) багата на омега-3 жирні кислоти, які необхідні для підтримки активної роботи мозку.

Банан

Один з найвідоміших фруктів-антидепресантів. Банани корисні людям з хронічною втомою.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Гострий перець

Регулярно додавайте гострий перець до страв, щоб спокійніше почуватися. Натуральний інгредієнт капсаїцин, який надає стравам гостроту, стимулює нервові закінчення у роті. У відповідь на це, мозок виділяє ендорфіни.

Горіх

У горіхах, як і в жирній рибі, міститься омега-3 жирні кислоти. Вони забезпечують правильну роботу клітин мозку.

Шоколад

Какао-боби, з яких отримують шоколад, містять речовину фенілетиламін. Завдяки ньому виробляється відомий гормон щастя ендорфін.

Вівсянка й гречка

Ці каші мають у складі триптофан, який при переробці в організмі сприяє утворенню одного з гормонів щастя серотоніну.

Яйце

У яйцях містяться важливі жирні кислоти, вітаміни А, Е, D. Тому поліпшити настрій здатна навіть проста яєчня.

Сир

Будь-які види сирів здатні підняти настрій, завдяки вмісту в них антистресовим амінокислотам тираміну, триктаміну й фенілителаміну.

Тема метаболізму виникає, коли мова заходить про дієти та тренування для схуднення. Напевно у кожного є знайома подруга чи друг, які можуть дозволити собі їсти "все підряд", проте не товстіють. Саме в цих випадках говорять про відмінний метаболізм. Чим більше важить людина, тим більше процесів відбувається в неї всередині. Спортсменка Аніта Луценко назвала п'ять порад, які допоможуть прискорити обмін речовин.