Доведеться купувати: клієнти ПриватБанку поскаржилися на "нюанс" з POS-терміналами

"Приватбанк розводить на гроші". Таку заяву у своєму відгуку про банк написав один із працівників торгової точки, де встановлено POS-термінал Привату. Він поскаржився, що йому доводиться купувати касову стрічку за власний кошт.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на відгуки на порталі Мінфін.

"ПриватБанк поставив у торгових точках свої еквайринги, але для роботи на них постійно не видає касову стрічку. Керівник відділення агресивно відповідає, що їх у них немає, щоб ми власним коштом купували її самі. При цьому декларують мільярдні прибутки, а каси для своїх терміналів купити не можуть. На скарги не реагують", - заявив він.

ПриватБанк на скаргу відповів, повідомивши, що у разі користування додатковим сервісом ПРРО як власної, так і зовнішньої розробки, встановленим на POS-термінал, витратні матеріали банком у т.ч. термопапір не надаються банком згідно з п. 3.6.1.2.1.1 Умов та Правил.

Якщо термінал не підключений ПРРО, то торгові точки можуть замовляти стрічку для обладнання декількома способами:

  • зателефонувавши до цілодобової служби підтримки на номер 3700 (потрібно повідомити оператора мерчант терміналу);
  • сформувавши заявку шляхом вибору сервісного меню в POS-терміналі (необхідно ввести в терміналі контактний номер ТСП із кодом міста/моб. оператора);
  • за допомогою SMS на номер 10060 з текстом pos+s*******, де s******* – мерчант терміналу, вказаний у чеку та на терміналі.
  • зателефонувавши за прямим номером 0 800 500 030 - лінія підтримки POS-терміналів.

Нагадаємо, Податкова нарахувала українцям штрафи на 136 мільйонів гривень за відсутність касових апаратів.