Два перевірені способи, як вивести плями з скатертини

Скатертина для святкового обіду і не тільки повинна завжди бути чистою та без плям. Гості помічають її у перші моменти застілля.

Але під час святкового обіду чи вечері хтось необачно заплямував скатертину, пише pmg.

Викидати полотно після цього не потрібно, та і в хімчистку не поспішайте нести. Можна спробувати вивести пляму вдома.

Господарське мило

Найдешевший спосіб використання звичайного господарського мила. Наріжте дрібними шматочками, розчиніть його у теплій воді та замочіть скатертину. Після цього полотно можна випрати в машинці.

Крохмал

Якщо пляма є жирною та ще і старою, то можна використати старий метод, як це колись робили наші бабусі. Замішайте таке собі "пюре" із крохмалю (просто додавайте трохи води в нього). Потім нанесіть цю суміш щільним шаром на пляму. Хай так постоїть кілька годин. Далі потріть місце жорсткуватою ганчіркою і помийте.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Ці два прості методи виведення плям діють для простих скатертин. Якщо у вас вона із поліестеру чи силікону, то ці способи не підійдуть.

Білий одяг досить вибагливий під час носіння. Швидко брудниться, а після частих прань втрачають свою яскравість, стають сірими або жовтими.

Якщо поставити пляму - потім дуже важко її вивести з білосніжних тканин. У такому разі на допомогу приходить французький спосіб прання. Даний метод не варто застосовувати на речі, які не переносять високі температури.