Дві країни ЄС заблокували €50 млрд для України - ЗМІ

Відомі своїми проросійськими поглядами прем'єр-міністри Угорщини та Словаччини Віктор Орбан та Роберт Фіцо заблокували виділення Україні нового пакета допомоги.

Йдеться про 50 млрд, які планував надати Євросоюз. Про це повідомляє Politico з посиланням на дипломата, знайомого з ходом обговорень.

За словами джерела, Орбан заявив, що підтримка ЄС нібито "не працює". А словацький прем'єр Фіцо аргументував блокування проблемами з корупцією в Україні.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Щоб внести зміни до бюджету Євросоюзу, потрібна згода всіх 27 країн-членів.

Видання нагадує, що раніше Брюссель в цьому питанні стикався тільки з опором Угорщини. Тепер до неї приєдналася і Словаччина.

Рішення про оновлення бюджету ЄС має бути ухвалене до кінця року - саме тоді закінчиться нинішнє фінансування для України.

Влітку міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна не постачає Україні зброю, щоб у разі можливих обстрілів Російською Федерацією "не наражати на небезпеку угорців, які проживають на Закарпатті".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що насправді для Угорщини вигідний вступ України до Європейського Союзу. Однак, офіційний Будапешт хоче використовувати ситуацію для тиску на ЄС і просування своїх політичних вимог.