Єврокомісія підтримала початок переговорів про вступ України до ЄС

Єврокомісія підтримала початок переговорів про вступ України до ЄС

Єврокомісія надала позитивну оцінку щодо прогресу євроінтеграційних реформ України та Молдови, про що повідомила речниця Єврокомісії Ана Пісонеро на брифінгу. За її словами, Україна виконала всі необхідні вимоги для початку переговорів про вступ до Євросоюзу.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив вдячність за позитивну оцінку євроінтеграційного прогресу України. "В озвученому висновку ЄК йдеться про те, що Україна продовжує системні зусилля щодо приєднання до ЄС та виконала всі 4 додаткові кроки-реформи", - зазначив він.

Україна досягла необхідних критеріїв у визначених сферах, зокрема антикорупційній, контролю за політичним лобізмом, прозорості статків посадовців та у сфері забезпечення прав нацменшин. Тепер справа за державами-членами ЄС, які мають продовжити дискусію щодо наступних кроків та ухвалити рамки переговорів.

"Тепер ми очікуємо від наших європейський партнерів наступний крок — початок переговорів про членство в Євросоюзі вже цього місяця. Український народ щодня виборює право бути в колі європейської родини у війні проти російського агресора", - підкреслив Денис Шмигаль.

ЄС та Україна сподіваються офіційно почати переговори до кінця червня, оскільки з 1 липня головування у Раді ЄС переходить до Угорщини.

Читайте также: