Гарріс витрачає на виборчу кампанію значно більше коштів, ніж Трамп — ЗМІ

Изображение Харрис на плакате избирательной кампании
Изображение Харрис на плакате избирательной кампании

Кампанія кандидата в президенти США від демократів Камали Гарріс у серпні витратила майже втричі більше, ніж команда її республіканського суперника Дональда Трампа.

У серпні кампанія віцепрезидента Гарріс перевищила витрати колишнього президента Трампа: 174 мільйони доларів проти 61 мільйона доларів. Але перевага Гарріс у фінансуванні й кращий збір коштів означають, що вона закінчила місяць з 235 мільйонами доларів, що на сто мільйонів більше, ніж у Трампа, пише Politico.

Пряме фінансування кампанії — це лише частина ширшої політичної екосистеми, і Трамп має значну зовнішню підтримку від Республіканської партії та груп, які займаються як традиційною купівлею реклами, так і агітаційною роботою. Але гроші на передвиборчу кампанію мають кілька переваг. Вони безпосередньо контролюються кандидатами та їхніми найближчими радниками, і кампанії отримують кращі розцінки на телерекламу, ніж зовнішні групи, що важливо, оскільки платні медіа зараз є найбільшою категорією витрат як для Трампа, так і для Гарріс.

Зокрема, за серпень команда кандидата від демократів витратила на створення "медіапродукції" та купівлю реклами $137 млн із $174 млн загальних витрат на кампанію за цей місяць.

Інші великі категорії витрат команди віцепрезидента включали $6,7 млн на авіаперельоти, $6,4 млн на оплату праці та $4,5 млн на розсилку текстових повідомлень.

У Трампа на платні ЗМІ припало 47 мільйонів доларів з 61 мільйона доларів серпневих витрат, ще 10,1 мільйона доларів пішло на поштові розсилки й лише 4,5 мільйона доларів — на всі інші категорії витрат.

Кампанія Гарріс та Національний комітет Демократичної партії налічують понад 1200 співробітників, порівняно з приблизно 320 у кампанії Трампа та Національному комітеті республіканців.

Відтоді, як Гарріс вступила у виборчі перегони, вона значно перевищила за обсягом залучених коштів і витратами кампанію Трампа. Віцепрезидент швидко подолала фінансові труднощі, з якими зіштовхнулися демократи, коли очікуваним кандидатом від партії був президент Джо Байден.

Позитивним моментом для республіканців може бути наявність грошей у Національного комітету Республіканської партії, який повідомив, що протягом місяця зібрав $40 млн і витратив $60 млн, а на кінець місяця залишився з $79 млн. Ця сума перевищила доступні кошти Національного комітету Демократичної партії, який повідомив, що зібрав 69 мільйонів доларів і витратив 84 мільйони доларів, залишившись на кінець місяця з 50 млн доларів. Підсумкові дані партій не включають гроші, які все ще перебувають у спільних комітетах зі збору коштів.

Найбільшою категорією витрат Національного комітету Демократичної партії була агітація, на яку пішло 10 мільйонів доларів. Для Республіканського комітету в серпні найбільшою категорією витрат були поштові витрати — 4,6 мільйона доларів.

Трамп також значною мірою покладається на зовнішні групи, в тому числі для передвиборчої діяльності, яку більшість кампаній традиційно проводять власними силами, наприклад, агітацію.

У серпні зовнішні групи, які підтримують Трампа, витратили більше, ніж групи, які підтримують Гарріс: 163 мільйони доларів проти 104 мільйонів доларів, згідно зі звітами.

Джерело: ZN.UA

Читайте также