Глава МЗС Угорщини Сійярто знову вибухнув антиукраїнською риторикою

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив про те, що країна блокуватиме надання Україні двох мільярдів євро допомоги від Євросоюзу, поки в Україні не припиниться "дискримінація угорських компаній".

Голова угорського МЗС заявив, що "полювання на відьом" проти угорських компаній в Україні не закінчилося справою банку OTP: Україна має намір відкликати місцеві ліцензії на продаж десятків медпрепаратів компанії Richter.

Поки ця ситуація не зміниться, наполягає Сійярто, Угорщина не підтримуватиме рішення ЄС про допомогу Україні.

"Позиція Угорщини залишається незмінною та чіткою. Доки ми не отримаємо від української сторони гарантії, що вони припинять і не відновлять полювання на відьом проти угорських компаній, які діють в Україні, ми не зможемо сприяти таким рішенням", — сказав він.

Допомогою, про яку йдеться, є, окрім заблокованих Угорщиною 500 млн євро, ще 1,5 млрд євро, що члени ЄС мають отримати з Європейського фонду миру на постачання зброї в Україну.

Сійярто з цієї нагоди також сказав, що в Євросоюзі відбувається "підготовка до світової війни" через критичну ситуацію на полі бою в Україні. За його словами, Угорщина перебуває під "величезним тиском", і очікується, що він ще більше посилиться в найближчі місяці.

Джерело: NV