Глава МЗС Угорщини Сійярто знову вибухнув антиукраїнською риторикою

Угорщина блокує надання допомоги Україні через "дискримінацію угорських компаній"

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив про те, що країна блокуватиме надання Україні двох мільярдів євро допомоги від Євросоюзу, поки в Україні не припиниться "дискримінація угорських компаній".

За словами глави угорського МЗС, угорські компанії в Україні постійно стикаються із проблемами. Прикладом цього є випадок з банком OTP, а тепер у українських властей є намір відкликати ліцензії на продаж медпрепаратів компанії Richter.

Угорщина вимагає гарантії від української сторони щодо припинення полювання на угорські компанії, перш ніж підтримати рішення ЄС про надання допомоги Україні.

"Позиція Угорщини залишається незмінною та чіткою. Доки ми не отримаємо від української сторони гарантії, що вони припинять і не відновлять полювання на відьом проти угорських компаній, які діють в Україні, ми не зможемо сприяти таким рішенням", - сказав він.

Загалом, допомога, що мала надійти Україні, складає 2 млрд євро. Угорщина блокувала 500 млн євро, а решта 1,5 млрд євро має надійти через Європейський фонд миру для постачання зброї.

Сійярто також заявив, що ситуація на полі бою в Україні спонукає до підготовки до світової війни, а Угорщина під "величезним тиском". Він прогнозує, що тиск на Угорщину ще зросте в найближчі місяці.

Джерело: NV