"Готуємо чергові хороші новини щодо ППО" - Зеленський

Президент Володимир Зеленський анонсував чергові хороші новини щодо ППО.

Перші два тижні цього року вже додали Україні сили й можливостей. Є нові пакети підтримки для наших воїнів. Є дуже потрібні домовленості про спільне виробництво зброї та снарядів, особливо чутливе питання - дрони. Про це президент сказав у вечірньому зверненні.

Він підкреслив, що дронів буде більше.

"Готуємо чергові хороші новини щодо ППО. Памʼятаємо і про ракети, і про РЕБ - засоби радіоелектронної боротьби - буде більше. І незмінно, місяць за місяцем нарощуємо наше, українське виробництво артилерії", - додав президент.

Також Зеленський зазначив, що сьогодні, 14 січня, у Швейцарії відбувається нова зустріч радників лідерів держав щодо формули миру. Це вже четверта така зустріч. І надзвичайно важливо, що кожна збирає більше учасників. Зараз представлені більше 80-ти держав та міжнародних організацій.

"І не тільки наші звичні партнери в Європі та Північній Америці, але й держави Латинської Америки, Африки, Азії, Океанії. Представницька зустріч. Вдячний кожному лідеру й кожній країні, які беруть участь у цій нашій спільній роботі і своєю участю підтверджують, що світовий порядок, заснований на правилах, обов'язково має бути відновлений - для всіх на землі, без виключень", - зазначив він.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Зеленський зауважив, що господарі Росії думають, що вони нібито здатні насильством і терором, своєю брехнею й жорстокістю нав'язати якийсь інший, хижацький світовий порядок - без правил, без жодних гарантій безпеки.

"Саме таку їхню впевненість - впевненість убивць - ми зараз усі разом зменшуємо. Кожною зустріччю - заради нормального міжнародного права. Постійним розширенням нашої міжнародної роботи - на нові регіони, на нові держави. Новими домовленостями заради більшої безпеки. Українські ініціативи поступово стають глобальними ініціативами. Я вдячний усім, хто в цьому допомагає", - сказав глава держави.

Сьогоднішня зустріч у Швейцарії, за словами президента, продовжує роботу, яка відбувалась під час зустрічей на Мальті, в Саудівській Аравії, в Данії.

"Очікую на детальний звіт нашої команди, команди України - щодо дискусій, які відбулись", - підкреслив Зеленський.

Міністр оборони Рустем Умєров запропонував створити міжнародну робочу групу на рівні міністрів оборони та радників з питань нацбезпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ РФ з України.

Відповідну пропозицію голова Міноборони вніс на четвертій зустрічі радників з питань національної безпеки щодо української Формули миру, презентувавши учасникам 6-й пункт ініціативи: "Виведення російських військ з території України". Про це міністр оборони повідомив у Facebook.