"Готуємо чергові хороші новини щодо ППО" - Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив про нові розробки в галузі ППО.

Україна отримала підтримку і змогла збільшити власні потужності протягом перших двох тижнів цього року. Були укладені домовленості про спільне виробництво зброї та снарядів, зокрема дронів, які є особливо важливими. Про це повідомив президент у вечірньому зверненні.

Зеленський наголосив, що кількість дронів збільшиться.

“Готуємо чергові хороші новини щодо ППО. Пам'ятаємо і про ракети, і про РЕБ - засоби радіоелектронної боротьби - буде більше. І незмінно, місяць за місяцем нарощуємо наше, українське виробництво артилерії”, - додав президент.

Зеленський також зазначив, що відбувається нова зустріч радників лідерів держав щодо формули миру. Це вже четверта зустріч, і є надзвичайно важливим, що кожна зустріч залучає більше учасників з різних держав та організацій.

“І не тільки наші звичні партнери в Європі та Північній Америці, але й держави Латинської Америки, Африки, Азії, Океанії. Представницька зустріч. Вдячний кожному лідеру й кожній країні, які беруть участь у цій нашій спільній роботі і своєю участю підтверджують, що світовий порядок, заснований на правилах, обов'язково має бути відновлений - для всіх на землі, без виключень”, - зазначив він.

Зеленський зауважив, що Росія намагається нав'язати світовий порядок без правил і безпеки шляхом насильства, терору та брехні. Проте, така впевненість убивць перейшла в минуле завдяки спільній роботі країн.

“Кожною зустріччю ми зменшуємо таку впевненість. Ми працюємо заради нормального міжнародного права, розширюємо нашу міжнародну роботу на нові регіони та держави. Наші ініціативи стають глобальними, і я вдячний усім, хто допомагає в цьому”, - заявив Зеленський.

До речі, міністр оборони Рустем Умєров запропонував створити міжнародну робочу групу для розробки механізму виведення російських військ з України. Пропозиція була внесена на зустрічі радників з питань національної безпеки та Формули миру.