І Байден, і Трамп дозволять Україні бити вглиб Росії, - Волкер

Украина бьет по России, Волкер
Украина бьет по России, Волкер

Курт Волкер, колишній спеціальний представник США по Україні, в інтерв'ю DW розповів про можливі сценарії розвитку відносин між США, Росією та Україною залежно від результатів майбутніх президентських виборів у Сполучених Штатах.

За словами Волкера, візит президента України Володимира Зеленського до США не можна назвати дуже успішним. "Головна мета українців - щоб адміністрація президента Байдена дозволила використовувати американську зброю для ударів по цілях у глибині російської території. Зрештою про це не було оголошено", - зазначив він.

Волкер також прокоментував зустріч Зеленського з колишнім президентом США Дональдом Трампом. На його думку, це була продуктивна зустріч, оскільки після неї Трамп заговорив про необхідність справедливого миру для України, що є "великим кроком вперед".

Щодо майбутньої політики США стосовно України, Волкер висловив припущення, що незалежно від результатів виборів, Вашингтон може послабити обмеження на використання американської зброї. "Припущу, що ще до виборів або незабаром після них адміністрація Байдена почне знімати ці обмеження, може бути, без гучних заяв, але почне", - сказав він.

Володимир Зеленський та Дональд Трамп

У разі перемоги Трампа, за словами Волкера, політика може стати ще більш рішучою: "Якщо переможе Трамп, то не виключено, що він піде й ще далі. Він скаже українцям: "Ось вам нова угода по ленд-лізу. Ви можете позичити грошей стільки, скільки вам потрібно, якщо ви на них купуєте американську зброю. Воюйте!"

Волкер також висловив думку, що будь-яка майбутня адміністрація США в найближчі чотири роки виходитиме з того, що Україна повинна зближуватися з НАТО.

Коментуючи ядерні загрози з боку Росії, Волкер закликав не сприймати їх серйозно. "Путін це сказав тільки для того, щоб вплинути на політику Заходу, змусити його відмовитися від допомоги Україні і не дозволити Києву використовувати зброю великої дальності", - підкреслив він.

На думку Волкера, Росію стримує від застосування ядерної зброї не стриманість Заходу, а можливі наслідки таких кроків. "Якби вони застосували ядерну зброю, то послідував би удар у відповідь по тих силах, які її застосували", - зазначив він.

Читайте также

Іран запустив сотні ракет по Ізраїлю
сегодня, 20:57 17 просмотрели
Іран запустив сотні ракет по Ізраїлю