Ігнат розповів про втрати внаслідок удару Росії по аеродрому у Миргороді

Разрушенные здания на аэродроме Миргород
Разрушенные здания на аэродроме Миргород

У Повітряних силах розповіли, скільки українських літаків знищено та пошкоджено внаслідок удару росіян по аеродрому у Миргороді 1 липня.

Як передає "Хвиля", про це написав екс-спікер ВС Юрій Ігнат у Facebook.

Так, Ігнат назвав удар по Миргородському аеродрому "болючим". За його словами, в результаті нього знищено один літак, який "намагалися врятувати і навіть вжили певних заходів". Ще кілька "неробочих" літаків "посікло". Зазначимо, що росіяни стверджують, що знищили 7 бортів.

Крім того, Ігнат розповів про нову тактику росіян, які, ймовірно, відключають GPS-навігацію розвідувальних безпілотників і спрямовують їх у бік об'єкта інерційно. Вже над об'єктом навігацію включають та наводять ракети на ціль.

При цьому, ймовірно, теж росіяни здійснили і у разі розвідувального безпілотника "Орлан-10", який привів ракети на аеродром у Миргороді. Військовий висловив думку, що удари по аеродромах почастішали, бо українські пілоти є загрозою для росіян.

"Адже всі типи тактичної авіації адаптовані під західну високоточну зброю і завдають болючих ударів по передових позиціях і тилах ворога. Проблема лише в тому, що ризик великий і західних бомб мало. Треба більше", - наголосив Ігнат.

Нагадаємо, вдень 1 липня у бік Миргорода Полтавської області летіла швидкісна мета. Згодом у Росії оголосили про нібито удар по аеродрому.

Раніше повідомлялося, що українські ВПС зазнають значних втрат через ударипо авіабазах. 

Читайте также