"Істинне обличчя Путіна": ЄС відреагував на нові ядерні погрози РФ

Иллюстрация с ядерными угрозами РФ
Иллюстрация с ядерными угрозами РФ

Європейський Союз рішуче засудив нові загрози російського диктатора Володимира Путіна про можливе застосування ядерної зброї проти неядерних країн.

Про це заявив представник ЄС Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Не вперше Путін робить ставку на свій ядерний арсенал. Це лише продовження дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки з боку Путіна, що демонструє усьому світу його справжнє обличчя, особливо під час проведення тижня високого рівня під час Генеральної Асамблеї ООН", - заявив Стано.

Незважаючи на такі погрози, зазначив він, ЄС не змінить позицію щодо продовження підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Петер Стано, вторжение России в Украину, Евросоюз, Буча, резня

Представник ЄС наголосив на парадоксальності ситуації, коли лідер країни-постійного члена Ради Безпеки ООН, обов'язком якої є підтримання миру, підриває ці зусилля своїми діями.

"Він не соромиться грати в ядерні азартні ігри знову і знову. Ми, безперечно, рішуче заперечуємо проти цих загроз. Позиція Євросоюзу залишається незмінною", - додав Стано.

Нагадаємо, що напередодні Путін заявив про внесення уточнень до умов застосування Росією ядерної зброї, розширивши категорії держав та військових союзів, щодо яких Росія здійснює ядерне стримування.

 

Читайте также