Колега батька Ані Лорак розповіла про останні роки його життя

У віці 77 років помер батько Ані Лорак – Мирослав Куєк. Він був поетом, літератором, заслуженим журналістом України. Як передає кореспондентка «Главкома» з Буковини, останні роки життя чоловік хворів та вів закритий спосіб життя.

Валентина Макогон, колишня редакторка газети «Вільне життя» та багаторічна колега Мирослава Києка, згадує його як людину, яка «понад усе любила Україну, правду і справедливість». 

«Мирослав Куєк був патротом, націоналістом. Україну, правду і справедливість шанував понад усе. У радянські часи розповсюджував патріотичні листівки», – пригадує Валентина. 

За словами Валентини Макогон, у 1970-му році Мирослав Куєк, студент філфаку, разом із товаришами до 100-річчя від дня народження Леніна повісив на браму Чернівецького університету синьо-жовтого прапора. За це його вигнали з вишу.  

Нагадаємо, сьогодні, 18 квітня, стало відомо, що помер поет, літератор та заслужений журналіст України, батько української співачки, яка зрадила Україну, Ані Лорак – Мирослав Куєк. 

Українська співачка-зрадниця Ані Лорак у лютому подала заяву на отримання російського громадянства. 

Батько співачки Ані Лорак, про смерть якого стало відомо сьогодні, 18 квітня, дуже важко переживав зраду доньки та переїзд до Москви. Ще до початку повномасштабного вторгнення Мирослав Куєк заявляв журналістам, що пишається Кароліною, яка мовляв, «не продалася москалям». Але в останні роки Мирослав Іванович уникав спілкування з пресою.

Коли у 2023 році кореспондентка molbuk.ua телефонувала Мирославу Івановичу, в він відмовився говорити про дочку. Сказав, що має проблеми зі здоров'ям. Не на «камеру» щиро, душевно поговорив із журналісткою, втім, обминаючи тему доньки.

Як відомо, у 2014 році, на початку російсько-української війни, Ані Лорак почала активно виступати в Росії та згодом переїхала до Москви. Після 24 лютого 2022 року вона не засудила повномасштабне вторгнення РФ та залишилася жити в країні-агресорі.

Читайте також: Пишався, що Лорак не «продалася москалям» у 2010 році: що відомо про батька співачки

Ані Лорак, яка нещодавно прийняла російське громадянство, відреагувала на смерть батька Мирослава Куєка кількома реченнями у соцмережах. Допис Лорак залишил на сторінці в Instagram.